Logo Vlinderkracht Coaching

Over Kim

Mijn ontwikkelingsreis

Ik ben Kim van de Vossenberg-van der Kallen en ik ben het gezicht achter Vlinderkracht.
Eind 2018 was het voor mij genoeg. Ik had mijn dieptepunt bereikt en vroeg mezelf af waar ik al jaren mee bezig was. Ik ging maar door en deed zo hard mijn best voor iedereen, maar ik was er niet voor mezelf. Ik heb toen hardop om hulp gevraagd en dit bleek achteraf terugkijkend de start van mijn eigen ontwikkelingsreis.

Sinds 2007 had ik last van allerlei lichamelijke klachten waarvoor medisch geen oorzaak werd gevonden. Een chronische vermoeidheid was mijn grootste klacht. Het belemmerde mij ontzettend in mijn dagelijks functioneren en zorgde ervoor dat ik steeds minder belastbaar werd. Ik belandde verschillende keren langdurig in de ziektewet. Ik ging steeds minder uren werken en de dagen dat ik thuis was, moest ik rusten, omdat ik anders niet in staat was om weer te gaan werken. Het voelde alsof ik alleen nog maar aan het overleven was. Hierdoor ervaarde ik veel te weinig ruimte voor mezelf en de dingen die mij energie gaven. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn leven en voelde me ontzettend ongelukkig. Uiteindelijk kwam ik hierdoor ook in een burn-out terecht.

Vlinderkracht Coaching - Kim van de Vossenberg

Naast de fysieke en mentale klachten liep ik ook tegen andere dingen aan waarvan ik nu weet dat het allemaal met elkaar verbonden is. Ik had moeite met voelen en leefde voornamelijk vanuit mijn hoofd. Hierdoor wist ik niet zo goed wie ik was en wat ik wilde. Ik was me altijd aan het aanpassen aan mijn omgeving en voelde niet goed waar ik behoefte aan had en wat mijn grenzen waren. Ik verlangde naar een baan waar ik passie voor voelde, maar had geen idee wat voor baan dat moest zijn. Ik had vooral geleerd om maar door te gaan en was heel streng voor mezelf.
Ik ging op zoek naar andere manieren van heling en probeerde allerlei complementaire therapieën uit. Die gaven soms wel wat verlichting van mijn klachten, maar dat was altijd maar van korte duur. Ik was in feite nog steeds op zoek naar de oplossing buiten mezelf.

Na de roep om hulp in 2018 kwam heel snel de opleiding voor energetisch massagetherapeut op mijn pad en dit was het startpunt van mijn reis. Alles in mij zei dat ik die opleiding móést gaan doen, terwijl ik er nog nooit over nagedacht had om iets met massage te gaan doen. Ook riep ik altijd dat ondernemen niet voor mij was. Maar omdat ik nog nooit zo duidelijk iets had gevoeld, besloot ik mijn gevoel te volgen en alle gedachten in mijn hoofd te negeren. En wat is dit een goede beslissing geweest.
In het tweede jaar massagetherapie zocht ik meer verdieping en heb ik de opleiding voor holistisch levenscoach ernaast gevolgd. Ik ontdekte dat coachen mijn grootste passie is en daarom volgde hierna ook nog een opleiding voor systemisch coach.

De opleidingen hebben mij heel veel gebracht en voelen als het grootste cadeau dat ik mezelf kon geven. Ik leerde weer voelen en op mezelf vertrouwen. Ik ging aan de slag met het helen van mijn innerlijk kind. Ik groeide in bewustzijn en leerde mijn (overlevings)patronen en belemmerende overtuigingen (h)erkennen, waardoor ik heel bewust dingen anders kon gaan doen. Door zo intensief met mezelf aan de slag te gaan, voel ik me nu meer mezelf dan ik ooit heb gedaan. Ik heb ervaren dat echte heling van binnenuit komt.

Het doorleven van mijn proces heeft ervoor gezorgd dat ik geen last meer heb van chronische vermoeidheid en bijbehorende klachten. Ik voel me krachtiger en volg mijn hart. Ik ben liefdevoller naar mezelf en haal weer voldoening uit het leven. Hier ben ik ontzettend dankbaar voor.
Ik wil daarom mijn kennis en ervaring graag delen door anderen te begeleiden naar een leven waarin zij zichzelf kunnen zijn en hun hart kunnen volgen, zodat zij ook weer gaan stralen van binnenuit.

"Het mooiste wat je kunt worden is jezelf."

Vlinderkracht Coaching - Kim van de Vossenberg

Wie ben ik nog meer?

Ik ben getrouwd met Rob en wij wonen samen met onze hond Yara in Elsendorp (Zuidoost-Brabant) in een heerlijk rustige en groene omgeving. Ik geniet ervan om me te verbinden met vrienden en familie, maar ik heb ook echt behoefte aan tijd voor mezelf om op te laden. Ik hou ontzettend van mooie reizen maken en probeer nooit twee keer naar dezelfde bestemming te gaan, omdat ik nog zoveel van de wereld wil zien. Qua films en series is fantasy mijn favoriete genre en ik vind het heerlijk om een avondje op de bank te ploffen en weg te dromen.

Holistische visie

In mijn praktijk werk ik vanuit de holistische visie. Lichaam, geest, gedrag, emoties en spiritualiteit zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar ook. Ik vind het daarom heel interessant om naar het totaalplaatje te kijken, naar de mens in zijn geheel. Voor mij is dit de enige manier om echt naar de kern te gaan, zodat er een proces van heling in gang gezet kan worden.

Afgeronde opleidingen en cursussen

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en ik krijg hier ook energie van. Door te blijven investeren in opleidingen en cursussen en zoveel mogelijk kennis en ervaring op te doen, kan ik mijn cliënten de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Onderstaande opleiding en cursussen heb ik afgerond met een diploma of certificaat.

Opleidingen:

 • Holistisch Levenscoach
 • Systemisch Coach

Cursussen:

 • Docent (Kinder)Mindfulness
 • Voice Dialogue
 • Adem en levendigheid
 • Werken met de Biotensor
 • Emotional Freedom Technique
 • De Signalen van het lichaam (Holistische Geneeskunde)
 • Persoonlijke en Therapeutische Ontwikkeling (3 jaar)
 • Massage van de 4 Elementen
 • Haptische Bekkenmassage
 • Meridiaan Massage
 • Voetreflexmassage
 • Energetische Symboolmassage
 • Massage van de 7 Chakra’s
 • Klassieke Massage 1 en 2
 • Holistic Pulsing
 • Metamorfose Massage
 • Energetische Handmassage en de Reflexzones
 • Energetische Voetmassage en de Chakra’s
 • Energetische Hoofdmassage
 • Haptische Lichaamsmassage
 • HSP Massage en de Chakra’s
 • Reiki 1 & 2